Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Απολογιστική Συνάντηση Εκπαιδευτικών Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΑΠ 7 που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, οργανώνει:

Απολογιστική Συνάντηση Εκπαιδευτικών Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου»
Η Συνάντηση αυτή θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στις 7.30 μμ, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών κι απόψεων για τους σχολικούς κήπους και για τη δράση του Δικτύου, να εκφραστούν προτάσεις και ιδέες για το μέλλον του Δικτύου, να υπάρξει γενικότερος προβληματισμός για την ανάγκη επέκτασης των σχολικών κήπων σε όλα τα σχολεία, έτσι ώστε να αλλάξει η εικόνα κι η ατμόσφαιρα του σχολείου, μέσα από την παρουσία της φύσης στο σχολικό χώρο, μέσα από την ενεργοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τη φροντίδα και την αλλαγή του χώρου του σχολείου. Παράλληλα, η ενθάρρυνση δημιουργίας σχολικών κήπων μπορεί να αποτελέσει κι ένα παράδειγμα συνεργασίας, ομαδικότητας, ανάληψης πρωτοβουλιών, στοιχείων απαραίτητων σε κάθε ενεργό πολίτη που έχει ανάγκη η δημοκρατία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19.30 – 19.45: Καλωσόρισμα από ΠΟ ΚΠΕ Βάμου - Απολογισμός πρώτης χρονιάς λειτουργίας του Τοπικού Δικτύου Π.Ε. «Ένας κήπος στο σχολείο μου»
19.45 – 20.450: Παρουσιάσεις δράσεων σχολικών ομάδων που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο

20.45 – 21.30: Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου